Vælg det rigtige radiospot

July 17th, 2015

Category: Alt det andet

Selvom man skulle mene at rigtig meget markedsføring er flyttet online, og mange af de traditionelle medier er svindende, så er dette ikke altid rigtigt. F.eks. er radio og de tilhørende radiospots et af de områder, som stadig i dag benyttes meget. Der er flere måder hvorpå du kan lave radiospot, men du skal som regel have professionel hjælp med på sidelinjen.

Forleden modtog jeg et nyhedsbrev fra Radioguru, hvori de snakkede omkring vejen til det rigtige radiospot, som du kan se herunder.

Kilde radioguru

Kilde: Radioguru

Som det fremgår, så behøver man ikke at have hjælp med i alle faser, og alt efter hvor langt du er, kan en professionel komme ind fra sidelinjen. Ved store kampagner kan det være en god ide, at have professionel hjælp med fra sidelinjen allerede fra starten.

Selvom det kan lyde simpelt at udtænke og producere et radiospot, så bliver folk ofte overrasket over, hvor meget det egentlig kræver fra start til slut. Først skal man udtænke konceptet, som skal ske på baggrund af diverse analyser af markedet (det gælder jo om, at ramme de rigtige forbrugere). Herefter skal selve ideen og teksten sammensættes og på baggrund af dette, skal et budget udarbejdes. Når man så endelige kommer hertil, hvilket ofte kan være en proces som kan tage uger eller måneder, så skal man til at finde den rette stemme og andre egenskaber til radiospottet, hvilket afsluttes med selve produkter af radiospottet. Efterfølgende vil radiospottet formentlig gå igennem en række rettelser, indtil man har det helt perfekte resultat.

Når hele denne proces er færdig har man et brugbart radiospot, som du nu blot mange den rigtig radiostation. Selve indrykningen af radiospottet vil også tage tid, da der skal være sammenfald imellem lytterne på radiostationen og din kundegruppe. Ofte har man haft disse overvejeler med undervejs i processen, da dette kan have en påvirkning på selve det færdige radiospot.

Related posts:

No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *