udvidet kontoret

April 5th, 2014

Category: Spare tips

Vi skal have udvidet kontoret, og har planer om at få bygget et energivenligt passivhus

Der har været megen snak omkring lavenergi huse i medierne de seneste år og det er med god grund. Folk er begyndt at se potentialet i lavenergihuse og hvilken besparelse der ligger heri (deriblandt os!). De mange fordele ved at vælge et lavenergihus frem for et traditionelt typehus opvejer de højere udgifter til etablering, o g så kan du sove med god samvittighed.

shutterstock_103402622En passivbolig er bygget ud fra passivhaus konceptet og repræsenterer i dag den højest energistandard, når det kommer til at nedbringe varmeforbruget i bygninger med op til 90%. Et passivhus er et meget velisoleret, næsten lufttæt bygning, der primært er opvarmet af passiv solvarme og af internt afledt varme fra mennesker, elektronisk udstyr osv. Energitabet minimeres og ethvert varmebehov bliver leveret af, i mange tilfælde, en lille varmepumpe, der får varme fra en nogle nedgravede rør.

For at skabe en konstant luftudskiftning i en passivbolig benytter man et energieffektivt ventilationssystem. Resultatet heraf er et imponerende system, der ikke kun sparer op mod 90% af omkostningerne til opvarmning, men systemet er derudover også med til at sørge for mærkbart bedre luftkvalitet indendørs.

Rundt omkring er byggesektoren, arkitekter o.lign. begyndt at se potentialet i at bygge og designe lavenergi bebyggelse, og især passivhuse. Det handler om den større interesse for boliger med et meget lavt økologisk fodaftryk. I de seneste 10 år er mere end 15.000 bygninger blevet bygget efter passivhus standarden, hvoraf mange af disse løbende har været overvåget af Passiv Haus Institut Darmstadt. Her kan du læse mere omkring Passivbolig.

Related posts:

No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *