At rejse er at leve

February 10th, 2015

Category: Alt det andet

At rejse er at leve“. Et meget kendt udtryk, som kan få de fleste af os til at tænke tilbage på deres bedste ferieminder. Tiderne de tilbragte på stranden i Thailand, tiderne de brugte på at trave rundt i Berlins flotte gader eller simpelthen minderne fra den lokale campingplads. “At rejse er at leve” kan fortolkes på mange måder, hvor mange f.eks. tror at selve rejsen er at lave. Vi har det dog en anden måde at forstå dette på, som går ud på, at selve rejsen og det at vende hjem igen, er at leve. Ligesom at man første savner noget når man har mistet det, sådan har man det også med dagligdagen – som man ikke savner (sætter pris på) før man har været væk fra den.

businessman at the airport

Vi faldt over indlægget omkring sabbatår hos studenterguiden, hvilket fik sat gang i tankerne. Vi har alle tilbragt diverse uger og semestre i udlandet, og alle sat pris på at komme hjem igen. Men selvom vi har rejst meget, så har vi ikke tilbragt mere end maksimalt 3 måneder af gangen i udlandet. Efter at have læst indlægget kan man sætte lige spørgsmålstegn ved, hvorfor ingen af os har valgt at gøre dette? For de fleste af os er svaret simpelthen, at mulighederne ikke virkede særlig tiltalende, da vi var i situationen. Det virkede både dyrt og overskueligt, og blev hurtigt lagt på hylden til fordel for forsat studie. Vi vil kort nævne de muligheder man ifølge artiklen har, når det kommer til at tilbringe et sabbatår i udlandet..

  1. Frivilligt arbejde
  2. Uddannelse/kurser
  3. Backpacking
  4. 50/50-løsningen (arbejde/fritid)
  5. Working Holiday
  6. (rige forældre)

Det er helt sikkert at et sabbatår i udlandet ikke er løsningen for alle, men vi mener det er vigtigt, at man tager et aktivt valg omkring dette. Og sådan en aktivt valg kan ikke tages uden, at du ser på alle muligheder. Læs artiklen, søg på Google og snak med dine forældre..

Related posts:

No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *