Anmeldelse: Bose Soundlink Mini er den bedste transportable Bluetooth højtaler… nogensinde

November 26th, 2013

Category: Diverse fest tips, Festivaller, Musik tips

Anmeldelse: Bose Soundlink Mini er den bedste transportable Bluetooth højtaler… nogensinde

Vi har efterhånden set en lang række udgaver af transportable højtalere, men Bose, som er en virksomhed kendt for både høje priser og høj kvalitet, har aldrig nået at komme på en af vores lister over de bedste. Boses Soundlink og Soundlink II modeller med priser på $300-$349, havde features og en lyd, som konkurrenternes langt billigere modeller nemt kunne måle sig med.

Men det endte i det øjeblik Bose sendte deres Soundlink Mini til $199 på markedet – et produkt som viser at Bose er villige til at tænke ud af deres ”premium-prise”-boks uden at gå på kompromis med kvaliteten af produktet.

bose2bose3

Bose Soundlink Mini blev lanceret i juni, og til lanceringen fik vi mulighed for at få fingrene i en, så vi på tæt hold kunne teste features og vurdere designet. Det første man lægger mærke til er at højtaleren er godt bygget og i virkelig god kvalitet. Den er omkranset af en meget Apple-lignende sølv, anodiseret aluminium og vejer cirka det samme som de meget større Logitech Boombox eller Big Jambox. Ifølge ingeniørerne som har udviklet den, så skyldes den ekstra vægt store magneter som er nødvendige, hvis man vil have den gode bas, som denne højtaler kan producere. Og de har ret – bassen er ingen joke, og bliver kun bedre hvis du placerer højtaleren omtrent 30 cm. fra en væg. Læs højtalertest hos KMU.

Jeg modtog Soundlink Mini lige før jeg tog på en ferie rundt i Europa, så jeg tog den med under armen, så den virkelig kunne blive sat på prøve. Soundlink Mini er pakket i en simpel og elegant indpakning som er meget tiltalende. I den lille boks er selvfølgelig højtaleren, men derudover kun en lille oplader og en oplader-stand. Den er opladet en smule fra fabrikken, men ikke nok til at man kan bruge den lige med det samme. Men når den først er opladet, så tager det ikke lang tid at sætte det hele op, og på få minutter havde vi sat en MacBook, en iPhone, og en iPad op til Soundlink Mini. Højtaleren kan ”huske” op til seks forskellige Bluetooth enheder og det er en super brugbar feature når man skifter mellem enheder. På tre timer er den fuldt opladt, også mens man hører musik på den, og batteriet kan vare i op til syv timer. De syv timer var fine på de fleste dage, men en universel USB-oplader ville have været at foretrække, også selvom opladningen så ville være lidt langsommere. Soundlink Mini slukker efter et par minutter uden brug når den kun kører på batteriet – her ville det have været rart at have lidt mere tid.

bose

Minien kommer med en gummi-bund, så den står forholdsvist fast på hvilket som helst underlag, og så du undgår at den hopper for meget rundt. For $18-25 ekstra kan du få et cover med som beskytter resten af højtaleren mod ridser og skrammer og samtidig giver højtaleren et personligt præg. Knapperne på toppen er tydeligt markeret, dog ikke synderligt nemme at komme til, specielt ikke hvis du har et cover på. Det er super godt med en mute-funktion, men man kunne godt have brugt en spol frem/tilbage knap. For at holde prisen nede har Bose valgt at undvære en fjernbetjening, men denne mangler man også lidt nogen gange.

Dette er uden tvivl den transportable højtaler med den bedste lyd på markedet. Punktum. Det er næsten magi de lyde der kommer ud af denne lille højtaler. Tag den med på stranden eller i parken og se folk blive helt chokeret over den dybe, rige lyd, som kommer ud af den lille enhed. Lyden er endda på niveau med store stereo-systemer som folk har stående hjemme i stuen – det er helt vildt!

Hvis det kun handlede om lyd og pris, så skulle du stoppe med at læse denne anmeldelse nu, og bare gå ud og købe Bose Soundlink Mini. Men der er også andre variable at tage hensyn til.

Soundlink Mini har ikke en mikrofon eller en optageenhed, og selvom vi ikke bruger denne funktion så ofte, så kan der være nogle som fravælger højtaleren på baggrund af dette.

Som nævnt før, så oplader den ikke via et USB-stik, men kun med en AC-adapter. Det er ærgerligt, for når man er på farten, så ville det have været rart med denne mulighed for at oplade den.

Størrelsen på Soundlink Mini er god og den er lige til at smide i tasken, men vægten er en hindring her, for den er meget tungere end andre transportable højtalere på den størrelse.

En på trods af disse ulemper, så er Bose Soundlink Mini stadig en fantastisk højtaler til en god pris, og den passer til de fleste behov.

Skrevet i samarbejde med gadget-nyhedssitet KMU.

Related posts:

No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *